Advies & begeleiding bij draagmoederschap

      Over mij

Ik ben Corine de Groot (1986) en ik geef (toekomstige) wensouders en draagouders juridisch advies en sociaal emotionele begeleiding tijdens alle fases van het traject. Of je nou als potentiële draagmoeder aan het nadenken bent of je misschien zwanger wil zijn voor een ander, of als wensouders al midden in het traject zit en vragen hebt over de juridische kant van het verhaal: ik sta je graag bij: zowel op juridisch gebied als op emotioneel vlak!


Draagmoederschap
Samen met mijn lieve man Arjen en onze drie geweldige kinderen: Oliver, Daan en Isabel wonen we in het prachtige Den Haag. Elke dag mag ik genieten van dit mooie geluk. Als kind droomde ik er al van om moeder te worden. Een droom die uit is gekomen. 


"Soms is geven mooier dan krijgen."
Samen hebben Arjen en ik goed nagedacht over het draagmoederschap. Hoe zou het zijn om iemands grootste wens in vervulling te kunnen laten gaan? In 2019 leerden wij twee lieve mensen kennen met een enorme kinderwens. In 2022 ben ik hoogtechnologisch draagmoeder geweest en is hun wens in vervulling gegaan toen hun zoon Daan geboren werd in november 2022. Een prachtige en liefdevolle ervaring die ik nooit had willen missen! Wanneer geven mooier is dan krijgen...


Juridische kennis en ervaring als maatschappelijk werker
Naast persoonlijke ervaring heb ik ook op werkgebied niet stil gezeten en de nodige ervaring opgedaan. Na het behalen van mijn bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2007) en post bachelor coaching en begeleiding (2008), ben ik jarenlang werkzaam geweest als hulpverlener en heb ik met veel gezinnen gewerkt.

Ook op juridisch gebied beschik ik over de nodige kennis na het behalen van mijn diploma rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden (master Jeugdrecht) (2015). Tijdens mijn master is er veel aandacht geweest voor diverse vormen van ouderschap, waaronder draagmoederschap en natuurlijk veel aandacht voor het personen- en familierecht. Een compleet pakket aan de nodige kennis én ervaring.


Lief geluk
Omdat ik als geen ander weet wat er allemaal op je af komt tijdens zo'n traject besloot ik andere wensouders en draagouders bij te staan op juridisch gebied maar ook sociaal emotioneel gebied door hen advies en begeleiding te bieden. Met veel passie en plezier ben ik daarom in 2023 voor mezelf begonnen en ben ik trotse eigenaar van Lief geluk.